.

.

dilluns, 30 de juny del 2014

Desmitificant la llegenda de Sant Jordi (part II): El drac és invisible!

Vet aquí un gat, vet aquí un gos i resulta que aquella història que vaig publicar per Sant Jordi no s’ha fos! Pretenia oblidar-me del drac fins el proper abril, i ara resulta que el molt punyeter no ens havia arribat a deixar!

Fa unes setmanes va arribar un missatge de la cort reial que, pam més pam menys, venia a alertar que el drac havia reaparegut a palau i rondava de nou la reina. Com podia ser? Si jo mateix el vaig estar buscant per diversos indrets, fins i tot havia preguntat a comerciants, vilatans i cavallers, però ningú l’havia vist! Això que és un animal gros (sobretot quan obre les ales), lleig (impossible que ningú no l’hagués assenyalat), cridaner (tanta escata verdosa i marronosa esquitxa contínuament espurnes de llum), i pudent (l’alè olora que tomba d’esquenes, especialment després de vomitar foc). Bé, tot plegat és un suposar, perquè a hores d’ara totes les referències al drac són als contes i no hi ha cap testimoni que en doni fe.

No quedava altre remei que anar a palau. Vaig recollir de l’armari la capa i una llança. En qüestió de minuts la princesa, les altres princeses. els altres cavallers i jo ens reuníem amb els monarques. Eren a la seva cambra, la cambra reial, on la reina descansava amb un posat lànguid però vital alhora. Quedava ben clar: el drac s’havia encapritxat de la reina. De Sant Jordi ençà devia restar amagat, sense deixar-se descobrir, fins a trobar l’instant propici per a llançar per sorpresa una bafarada fètida i apropiar-se d’una nova presa. I ningú se n’havia adonat!

Acompanyat de la princesa vaig visitar la biblioteca reial on fullejàrem les mil històries sobre dracs que s’han escrit, i rellegírem el capítol sencer “Entenent la psicologia del drac”, del “Manual del bon cavaller entestat en vèncer el drac inoportú” –gairebé me’l sabia de memòria–, però no trobàvem el desllorigador: on s’havia ficat, l’animal? com s’ho havia fet? Potser si parlàvem de nou amb els reis...

Reunits en consell familiar, escoltarem la reina amb deteniment. Va xiuxiuejar unes paraules, poques però suficients, clares i directes, tristoies però plenes de fermesa, en un to plàcid a penes torbat. Entès i comprès sense dubtes!

A continuació vaig desar la llança amb la capa perquè no em faria falta, i tampoc reprendria la persecució del drac perquè no enxamparíem aquell ferotge animal gros i pudent. No calia. Sempre l'havia rondat sense deixar-se veure, completament invisible. De fet, havia estat allà i a molts altres indrets a la vegada, escampant la seva bafarada verinosa que mica a mica es menjava les víctimes. I el més dolorós era que no hi podíem fer res!

Ep! Qui diu que no? I tant que sí! El consell familiar va concloure que lluitar no significava vèncer el drac, sinó no permetre-li gaudir de la victòria. Li amargaríem fins a convertir-la en una missió difícil, feixuga i ingrata. Nosaltres i no pas ell assaboriríem el temps futur, no hi tenia dret. Convertiríem cada hora en un dia, cada setmana en un any, i en comptes de sumar aniversaris acumularíem estones de vida, de bona companyia, de feliç convivència, i ens regalaríem allò que el drac mai tindria.

I així faríem abans d’ahir, ahir, avui, demà... Vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte encara no ha acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada